LILIAN WOLTERING EN BIRTHE VAN MEEGEREN

Lilian specialiseerde zich in 2000 in Zakelijke Etiquette. Haar doel is om mensen te motiveren meer uit hun werk te halen met juist gebruik van omgangsvormen. Zij versiert haar kennis van de etiquette met eigen ervaringen (inclusief blunders), anekdotes en voorbeelden van bekende personen. Regelmatig schrijft zij over etiquette en treedt zij op in televisie- en radioprogramma’s als deskundige.

Birthe van Meegeren heeft alle wijn-diploma’s op zak van de Wine & Spirit Education Trust en is tevens al jarenlang de wijnexpert voor Gall & Gall. Wijn/spijs-combinaties zijn haar specialisme.  Door 15 jaar ervaring in de wijnbranche weet ze wijn voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk en leuk te maken.

Afgelopen december belde Birthe Lilian, of was het nou andersom: "Jij hebt verstand van etiquette en ik van wijn; hoe leuk is het om die twee te combineren?" En zo werd de Wine & Dine Academy geboren! Wij vinden het allebei belangrijk om etiquette en wijn in deze tijd te zetten. Dus geen ouderwetse regeltjes en rituelen maar praktisch en met een doel. Dus dat is per situatie weer anders! Inmiddels hebben we een aantal inspirerende programma's

Het gaat niet om strenge, ouderwetse regels, maar over omgangsvormen die het contact met elkaar te versterken. Zodat je je niet onzeker hoeft te voelen over wat te doen in bepaalde situaties. Vooral in de zakenwereld is het prettig om hier alle kennis over te hebben.

Etiquette en etiketten, dat zijn onze thema's, beide leuk èn leerzaam.